Tiểu luận học viên: Henry (Đài Loan)

SHOULD DEATH PENALTY BE USED TO PUNISH VIOLENT CRIMINALS?

During the ancient times, organized city like Rome, China and Egypt established laws to keep the society work well. For centuries, people are finding the right approach for a perfect justice system, and until now, we keep fixing the law and trying to find a better way to control citizens. Among all the laws that legislators are arguing now, the biggest argument is the death penalty.

Many countries today still use the death penalty to punish violent criminals. In my opinion, the death penalty should continue. Usually, violators are just put into bars after commiting a crime and when they are released, there is a very high percentage that these criminals will just repeat what they did or even do something worse. This is bad for both the Government and the people.

 

In conclusion, death penalty should continue in the future. With this policy, people can live in a safer city and they can have a better life.


NÊN HAY KHÔNG NÊN ÁP DỤNG ÁN TỬ HÌNH CHO TỘI PHẠM BẠO LỰC?

Trong thời cổ đại, các thành phố có tổ chức như Roma, Trung Quốc hay Ai Cập đã thiết lập các luật lệ để điều hành xã hội. Trong nhiều thế kỷ, con người luôn tìm những cách tốt nhất để hoàn thiện bộ máy luật pháp, và cho đến hiện tại, chúng ta vẫn đang tiếp tục chỉnh sửa luật pháp và tìm cách để quản lý người dân. Trong số những luật lệ đang gây tranh cãi hiện tại chính là án tử hình.

Nhiều đất nước vẫn đang sử dụng án tử hình để trừng phạt bạo lực tội phạm. Theo tôi, án tử hình cần được duy trì. Thông thường, tội phạm chỉ bị nhốt vào tù sau khi gây tội lớn và sau khi được thả, sẽ có khả năng cao chúng lại phạm tội lần nữa và cũng có thể gây nên tội trầm trọng hơn. Điều này cực kỳ tệ cho cả chính phủ và người dân.

Tóm lại, tội tử hình cần được duy trì trong tương lai. Với luật này, mọi người có thể sống trong một thành phố an toàn hơn, cuộc sống tốt đẹp hơn.


XEM THÊM CÁC BÀI ESSAY CỦA HỌC VIÊN CIP TẠI ĐÂY!

Thông tin chính thức về các khóa học và học phí tại website chính thức của CIP.

ĐĂNG KÝ NHẬP HỌC NGAY TẠI ĐÂY!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s