CIP’s Common English Expression: Ring A Bell

Chào mừng các bạn đến với chuyên mục CIP’s Common English Expression tuần này! Đây là chuyên mục hàng tuần của trường Anh ngữ CIP nhằm giới thiệu đến các bạn những thành ngữ thông dụng nhất trong tiếng Anh. Hứa hẹn cực kỳ bổ ích cho các bạn đấy!

Phụ trách chuyên mục này sẽ là bạn Leftie – quản lý học viên người Việt của CIP. Tuần này hãy cùng bạn ấy tìm hiểu thành ngữ “Ring a bell” nhé. Click vào hình bên dưới đây và cùng học nào!

Untitled

Các bạn cũng có thể tìm hiểu thêm về định nghĩa tiếng Anh của thành ngữ “Ring a bell” dưới đây 🙂

If we look at the literal meaning of ring a bell, it’s just that: You could be ringing the school bell to tell students it’s time to go to class or ringing someone’s doorbell.
But the idiom means that somebody has mentioned something that sounds familiar to you, perhaps you’ve heard it before. In other words, when someone says something that you believe you’ve heard in the past, alarm bells start ringing and you try to remember how or something like that!

Nhớ truy cập vào trang blog của CIP Việt Nam cũng như Facebook hàng tuần để cập nhật những thông tin mới nhất về CIP nhé!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s